Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Velouté d'asperges, parmesan & œufs mollets

19 reviews

Un velouté parfait pour un repas tout en douceur !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
2.3k

6 minutes

Prep time

25 minutes

Cook time

361 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Blender

recipe

Asparagus (fresh)

Step 1

Lavez et coupez les extrémités des asperges. Coupez les dans la longueur assez grossièrement.

White onion

Step 2

Épluchez et émincez les oignons.

Potato

Step 3

Épluchez les pommes de terre et coupez-les en morceaux.

Step 4

Dans une casserole, ajoutez un filet d'huile d'olive. Faites revenir les oignons, les pommes de terre et les asperges 5 minutes sur feu moyen. Salez et poivrez.

Step 5

Ajoutez 250 ml d'eau par personne. Laissez cuire 20 minutes à couvert sur feu moyen.

Egg

Step 6

Pendant ce temps, préparez une casserole d'eau bouillante. Plongez-y les œufs et faites-les cuire 6 minutes. Une fois les œufs cuits, plongez-les dans l'eau froide et écalez-les délicatement.

Heavy cream
Parmesan

Step 7

Une fois les légumes cuits, ajoutez la crème et le parmesan râpé. Mixez le velouté jusqu'à obtenir une consistance lisse.

Step 8

Coupez les œufs en deux.

Parmesan

Step 9

Servez le velouté dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez du parmesan râpé et les œufs mollets. Déposez quelques lamelles d'asperge par-dessus et assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy361 cal.
Fat19 g
Carbohydrates27 g
Protein22 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Velouté d'asperges, parmesan & œufs mollets" contains 361 Energy, 19 g of Fat, 27 g of Carbohydrates, 22 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
19 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Velouté d'asperges, parmesan & œufs mollets