Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Un velouté parfait pour un repas tout en douceur !
Stovetop, Pot (small), Blender
Step 1
Lavez et coupez les extrémités des asperges. Coupez les dans la longueur assez grossièrement.
Step 2
Épluchez et émincez les oignons.
Step 3
Épluchez les pommes de terre et coupez-les en morceaux.
Step 4
Dans une casserole, ajoutez un filet d'huile d'olive. Faites revenir les oignons, les pommes de terre et les asperges 5 minutes sur feu moyen. Salez et poivrez.
Step 5
Ajoutez 250 ml d'eau par personne. Laissez cuire 20 minutes à couvert sur feu moyen.
Step 6
Pendant ce temps, préparez une casserole d'eau bouillante. Plongez-y les œufs et faites-les cuire 6 minutes. Une fois les œufs cuits, plongez-les dans l'eau froide et écalez-les délicatement.
Step 7
Une fois les légumes cuits, ajoutez la crème et le parmesan râpé. Mixez le velouté jusqu'à obtenir une consistance lisse.
Step 8
Coupez les œufs en deux.
Step 9
Servez le velouté dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez du parmesan râpé et les œufs mollets. Déposez quelques lamelles d'asperge par-dessus et assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 361 cal. |
Fat | 19 g |
Carbohydrates | 27 g |
Protein | 22 g |
Fiber | 7 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Velouté d'asperges, parmesan & œufs mollets" contains 361 Energy, 19 g of Fat, 27 g of Carbohydrates, 22 g of Protein, 7 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...