Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Un grand classique pour les tables de fêtes !
Make sure you have...
Stovetop, Pot (small), Blender
Step 1
Épluchez puis coupez grossièrement les échalotes.
Step 2
Faites fondre une noisette de beurre dans une casserole, sur feu moyen. Ajoutez les échalotes et faites-les revenir 2 à 3 minutes, en mélangeant.
Step 3
Ajoutez ensuite les marrons (réservez-en quelques-uns pour le dressage). Salez, poivrez et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes, en mélangeant.
Step 4
Ajoutez le bouillon cube et 200ml d'eau chaude par personne. Mélangez, puis couvrez et laissez mijoter 15 minutes, sur feu doux.
Step 5
En fin de cuisson, ajoutez la crème liquide. Mixez la soupe, jusqu'à obtenir une consistance lisse. Si besoin, ajoutez un peu d’eau et mixez à nouveau.
Step 6
Servez le velouté de châtaignes dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez les tranches de magret fumé et les marrons réservés en morceaux sur le dessus. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 424 cal. |
Fat | 28 g |
Carbohydrates | 31 g |
Protein | 10 g |
Fiber | 8 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Velouté de châtaignes & magret fumé" contains 424 Energy, 28 g of Fat, 31 g of Carbohydrates, 10 g of Protein, 8 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...