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Stovetop, Pot (small), Blender
Step 1
Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis émincez-les finement. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.
Step 2
Épluchez puis coupez les pommes de terre en morceaux.
Step 3
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole, sur feu moyen. Ajoutez les pommes de terre, le curry et le curcuma. Salez, poivrez, puis ajoutez le gingembre râpé. Faites revenir le tout 5 minutes, en mélangeant.
Step 4
Ajoutez ensuite les poireaux et mélangez. Versez 250ml d'eau chaude par personne, puis couvrez et laissez mijoter 20 minutes, sur feu doux.
Step 5
En fin de cuisson, ajoutez le lait de coco et mélangez 1 minute.
Step 6
Hors du feu, mixez le tout, jusqu'à obtenir une consistance homogène. Si besoin, ajoutez un filet d'eau et mixez à nouveau.
Step 7
Servez la soupe de poireaux aux épices dans un bol avec un filet de lait de coco. Re-assaisonnez selon vos goûts et ajoutez quelques feuilles de coriandre, si vous en avez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 251 cal. |
Fat | 14 g |
Carbohydrates | 26 g |
Protein | 5 g |
Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Soupe de poireaux aux épices" contains 251 Energy, 14 g of Fat, 26 g of Carbohydrates, 5 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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