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Velouté de petit pois & lard

36 reviews

Une soupe pleine de vitamines & de gourmandise !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
3.6k

4 minutes

Prep time

10 minutes

Cook time

557 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Immersion blender

recipe

Egg

Step 1

Faites cuire les œufs pendant 6 minutes dans une casserole d'eau bouillante. Une fois cuits, plongez-les dans de l'eau froide pour stopper la cuisson. Enlevez la coquille délicatement. Réservez.

Shallot

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis émincez finement l'échalote.

Canadian bacon

Step 3

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole. Ajoutez-y les échalotes et la moitié des tranches de bacon. Faites revenir le tout 1 à 2 minutes en mélangeant.

Peas (frozen)

Step 4

Ajoutez les petits pois dans la casserole. Mélangez bien, puis laissez cuire 2 à 3 minutes, sur feu moyen.

Heavy cream

Step 5

Versez la crème fraîche dans la casserole, salez, poivrez et mélangez. Couvrez et laissez mijoter 8 à 10 minutes sur feu doux.

Step 6

Pendant ce temps, dans une poêle chaude sans ajout de matière grasse, faites cuire l'autre moitié des tranches de bacon pendant 3 à 4 minutes, jusqu'à ce qu'elles soient légèrement croustillantes et dorées.

Step 7

Vérifiez la cuisson des petits pois, puis hors du feu, mixez le tout pour obtenir un velouté onctueux. Si besoin, ajoutez un petit filet d’eau pour obtenir la texture désirée.

Step 8

Servez le velouté dans un bol ou une assiette creuse. Déposez l'œuf mollet coupé en deux sur le dessus et parsemez des tranches de bacon grillées coupées en morceaux. Assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy557 cal.
Fat40 g
Carbohydrates25 g
Protein24 g
Fiber11 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Velouté de petit pois & lard" contains 557 Energy, 40 g of Fat, 25 g of Carbohydrates, 24 g of Protein, 11 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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