Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Soupe pommes panais & toast au Pavé d'Affinois

Give a review!

Rien de mieux qu'une soupe pour se réchauffer !

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA+ Green-score
Share iOS
Heart235
Prep Time

5 minutesPrep time

Cooking Pot

20 minutesCook time

Calories

609 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan, Blender

recipe

Parsnip

Step 1

Épluchez puis coupez le panais en cubes.

Potato

Step 2

Épluchez puis coupez les pommes de terre en cubes.

Yellow onion

Step 3

Épluchez puis émincez l'oignon.

Apple

Step 4

Épluchez, videz puis coupez la pomme en morceaux.

Step 5

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole, sur feu moyen. Ajouter les oignons, le panais, la pomme et les pommes de terre. Salez, poivrez et faites-les revenir 4 à 5 minutes.

Step 6

Ajoutez 250 ml d'eau chaude par personne. Couvrez et laissez mijoter 12 à 15 minutes, sur feu doux.

Step 7

Vérifiez la cuisson des légumes. Hors du feu, mixez le tout jusqu'à obtenir une consistance lisse. Si besoin, ajoutez un peu d’eau et mixez à nouveau. Réservez au chaud.

Prosciutto

Step 8

En parallèle, dans une poêle chaude, ajoutez les tranches de jambon cru. Faites-les griller sur les deux faces, jusqu'à ce qu'elles soient croustillantes. Réservez sur du papier absorbant.

Pavé d'Affinois

Step 9

Coupez le Pavé d'Affinois en tranches.

Country bread (sliced)

Step 10

Si vous le souhaitez, faites toaster les tranches de pain de campagne. Ajoutez les tranches de Pavé d'Affinois sur le dessus.

Step 11

Servez la soupe pommes panais dans un bol avec les chips de jambon cru et les toasts au Pavé d'Affinois sur le côté. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy609 cal.
Fat24 g
Carbohydrates69 g
Protein23 g
Fiber11 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Soupe pommes panais & toast au Pavé d'Affinois" contains 609 Energy, 24 g of Fat, 69 g of Carbohydrates, 23 g of Protein, 11 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA+ Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A+ Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Soupe pommes panais & toast au Pavé d'Affinois