Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Tarte fine aux oignons, feta & noix

Give a review!

Oignons, feta, noix & zéro reste dans le plat !

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
D Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart409
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

26 minutesCook time

Calories

398 cal.Per serving

Utensils

Stovetop, Frying pan, Oven

recipe

Red onion

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Épluchez puis coupez les oignons rouges en fines lamelles.

Thyme (dried)

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons rouges. Salez, poivrez, puis ajoutez la moitié du thym. Faites revenir le tout 4 à 5 minutes, en mélangeant.

Red wine

Step 3

Déglacez les oignons au vin rouge et poursuivez la cuisson 1 minute, jusqu'à absorption.

Greek Yogurt (plain)
Feta cheese (block)

Step 4

Pendant ce temps, préparez la crème de feta. Dans un bol, ajoutez : le yaourt grec, la feta et un filet d'huile d'olive. Salez, poivrez, puis ajoutez le reste du thym. Mélangez à l'aide d'une fourchette.

Pie crust (ready-to-bake)

Step 5

Déroulez la pâte feuilletée sur une plaque de cuisson et piquez-la à l'aide d'une fourchette.

Walnuts

Step 6

Étalez la crème de feta sur la pâte, en laissant environ 2 cm sur les bords. Ajoutez ensuite les oignons caramélisés et les noix concassées.

Step 7

Repliez les bords de la pâte sur la garniture, puis parsemez la tarte de thym, s'il vous en reste. Enfournez 15 à 20 minutes à 200°C.

Step 8

Une fois la tarte fine aux oignons, feta & noix bien dorée, sortez-la du four. Servez-la tarte accompagnée d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy398 cal.
Fat23 g
Carbohydrates32 g
Protein10 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tarte fine aux oignons, feta & noix" contains 398 Energy, 23 g of Fat, 32 g of Carbohydrates, 10 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

D Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

D Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Tarte fine aux oignons, feta & noix
Play