Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Pintade aux agrumes

Be the first to review

Laissez-vous surprendre par la douceur des agrumes !

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
A Nutri-scoreC Green-score
Share iOS
Heart77
Prep Time

7 minutesPrep time

Cooking Pot

55 minutesCook time

Calories

951 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensil

Oven

recipe

Orange

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Lavez puis coupez les oranges en rondelles.

Lemon

Step 2

Lavez puis coupez les citrons en rondelles.

Guineafowl (whole)
White wine

Step 3

Dans un plat allant au four, ajoutez un filet d'huile d'olive. Disposez les rondelles d'agrumes dans le fond du plat suivi de la pintade. Badigeonnez-la d'un filet d'huile d'olive, salez et poivrez. Versez un petit fond d'eau et le vin blanc dans le plat, puis enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

Step 4

Au bout de 35 minutes de cuisson, sortez la pintade du four et arrosez-la du jus de cuisson. Re-enfournez 20 minutes à 180°C (en fonction du poids de la pintade, comptez environ 25 minutes par 500g).

Potato puffs (pommes dauphine)

Step 5

En parallèle, ajoutez les pommes dauphine sur une plaque recouverte de papier cuisson. Faites-les dorer au four selon les instructions du paquet.

Parsley (fresh)

Step 6

Une fois les pommes dauphine et la pintade bien cuites et dorées, sortez-les du four. Servez la pintade rôtie* dans un plat avec les tranches d'agrumes et les pommes dauphine. Nappez le tout de jus de cuisson et ajoutez quelques feuille de persil, si vous en avez. C'est prêt ! *Consultez nos astuces pour cette étape.

Recipe tipAurélie

Pour 2 personnes, on vous conseille de congeler les morceaux déjà cuisinés pour un prochain repas.

- Aurélie, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy951 cal.
Fat46 g
Carbohydrates35 g
Protein91 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pintade aux agrumes" contains 951 Energy, 46 g of Fat, 35 g of Carbohydrates, 91 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Pintade aux agrumes
Play