Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Lasagnes aux champignons, épinards & Pont-l'Évêque

Give a review!

Pour un repas végé & gourmand !

Barbara
Barbara
$$$
Easy
B Nutri-scoreB Green-score
Share iOS
Heart793
Prep Time

13 minutesPrep time

Cooking Pot

44 minutesCook time

Calories

845 cal.Per serving

Utensils

Oven, Stovetop, Frying pan

recipe

Baby bella mushrooms (whole)

Step 1

Lavez puis coupez les champignons en lamelles.

Garlic

Step 2

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les champignons et l'ail râpé. Salez, poivrez. Faites revenir le tout 3 à 4 minutes.

Spinach (frozen)

Step 3

Ajoutez les épinards puis poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes, en mélangeant.

Butter
Flour (all-purpose)

Step 4

En parallèle, préparez la béchamel. Faites fondre le beurre dans une casserole, sur feu doux. Ajoutez la farine et mélangez rapidement.

Milk (whole)

Step 5

Ajoutez progressivement le lait, en mélangeant, jusqu'à obtenir une texture de pâte à crêpes un peu épaisse. Salez, poivrez et ajoutez une pincée de muscade râpée (optionnel). Réservez hors du feu.

Pont-L'Évêque AOP

Step 6

Préchauffez le four à 180°C. Coupez le Pont-l'Évêque en tranches.

Lasagna sheets (oven-ready)

Step 7

Dans un plat allant au four (le nôtre fait 24 x 17 cm), étalez une première couche de béchamel suivie des feuilles de lasagnes. Ajoutez ensuite une autre couche de béchamel puis une couche de légumes et terminez par le Pont-l'Évêque. Répétez l'opération sur deux couches supplémentaires. Poivrez et enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

Step 8

Une fois le fromage bien doré et gratiné, sortez le plat du four. Servez les lasagnes aux champignons, épinards & Pont-l'Évêque dans une assiette, accompagnées d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy845 cal.
Fat33 g
Carbohydrates91 g
Protein39 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Lasagnes aux champignons, épinards & Pont-l'Évêque" contains 845 Energy, 33 g of Fat, 91 g of Carbohydrates, 39 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Lasagnes aux champignons, épinards & Pont-l'Évêque
Play