Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Lasagnes aux champignons, épinards & Pont-l'Évêque
Give a review!Pour un repas végé & gourmand !

Ingredients
Utensils
Oven, Stovetop, Frying pan
recipe

Step 1
Lavez puis coupez les champignons en lamelles.

Step 2
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les champignons et l'ail râpé. Salez, poivrez. Faites revenir le tout 3 à 4 minutes.

Step 3
Ajoutez les épinards puis poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes, en mélangeant.


Step 4
En parallèle, préparez la béchamel. Faites fondre le beurre dans une casserole, sur feu doux. Ajoutez la farine et mélangez rapidement.

Step 5
Ajoutez progressivement le lait, en mélangeant, jusqu'à obtenir une texture de pâte à crêpes un peu épaisse. Salez, poivrez et ajoutez une pincée de muscade râpée (optionnel). Réservez hors du feu.

Step 6
Préchauffez le four à 180°C. Coupez le Pont-l'Évêque en tranches.

Step 7
Dans un plat allant au four (le nôtre fait 24 x 17 cm), étalez une première couche de béchamel suivie des feuilles de lasagnes. Ajoutez ensuite une autre couche de béchamel puis une couche de légumes et terminez par le Pont-l'Évêque. Répétez l'opération sur deux couches supplémentaires. Poivrez et enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.
Step 8
Une fois le fromage bien doré et gratiné, sortez le plat du four. Servez les lasagnes aux champignons, épinards & Pont-l'Évêque dans une assiette, accompagnées d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
| Energy | 845 cal. |
| Fat | 33 g |
| Carbohydrates | 91 g |
| Protein | 39 g |
| Fiber | 9 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Lasagnes aux champignons, épinards & Pont-l'Évêque" contains 845 Energy, 33 g of Fat, 91 g of Carbohydrates, 39 g of Protein, 9 g of Fiber.
Price per portion
| € | Nos recettes à -2 € par portion |
| €€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
| €€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...







