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Stovetop, Pot (small), Blender
Step 1
Épluchez puis coupez les carottes en petits dés.
Step 2
Épluchez puis coupez les pommes de terre en petits dés.
Step 3
Dans une casserole chaude, ajoutez les lardons fumés. Faites-les revenir 3 à 4 minutes, sur feu moyen, en remuant.
Step 4
Ajoutez les carottes et les pommes de terre. Mélangez, puis ajoutez le cube de bouillon et 120ml d'eau chaude par personne. Couvrez et laissez mijoter 25 minutes, sur feu moyen.
Step 5
Une fois les légumes bien tendres, réservez 1 louche d'eau de cuisson par personne. Ajoutez le lait chaud, puis mixez le tout, jusqu'à obtenir une consistance lisse. Si besoin, rajoutez un peu d'eau de cuisson et mixez à nouveau.
Step 6
Poivrez puis ajoutez le cheddar. Poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes, jusqu'à ce que le fromage soit bien fondu et la texture onctueuse.
Step 7
Servez la soupe Brighton dans un bol. Parsemez de cheddar râpé et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 290 cal. |
Fat | 16 g |
Carbohydrates | 26 g |
Protein | 11 g |
Fiber | 4 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Soupe Brighton" contains 290 Energy, 16 g of Fat, 26 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 4 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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