Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Le bouillon idéal pour les soirées hivernales !
Make sure you have...
Stovetop, Pot (small)
Step 1
Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc, puis coupez-les en demi-lunes de 1 à 2 cm. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.
Step 2
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole, sur feu moyen. Ajoutez les poireaux et faites-les revenir 3 à 4 minutes. Salez et poivrez.
Step 3
Ajoutez les lardons. Poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes, en mélangeant.
Step 4
Versez le bouillon dissout dans 200 ml d'eau par personne et mélangez.
Step 5
Ajoutez ensuite les pâtes vermicelles. Mélangez à nouveau et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes.
Step 6
Servez le bouillon de vermicelles dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez une quenelle de ricotta et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 435 cal. |
Fat | 22 g |
Carbohydrates | 42 g |
Protein | 17 g |
Fiber | 4 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Soupe de vermicelles aux poireaux & lardons" contains 435 Energy, 22 g of Fat, 42 g of Carbohydrates, 17 g of Protein, 4 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...