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Velouté de chou-fleur au gorgonzola & ravioles du Dauphiné

7 reviews

Une association atypique qui en vaut le detour !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
1k

12 minutes

Prep time

17 minutes

Cook time

296 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan, Blender

recipe

Potato

Step 1

Épluchez puis coupez les pommes de terre en morceaux.

Cauliflower (fresh)

Step 2

Lavez puis coupez le chou-fleur en sommités. Coupez le tronc en petits cubes.

Milk (whole)
Vegetable bouillon (cube)

Step 3

Dans une casserole chaude, ajoutez : le lait, l'eau et le cube de bouillon. Mélangez.

Step 4

Ajoutez ensuite le chou-fleur et les pommes de terre. Portez à ébullition, puis couvrez et laissez mijoter 20 minutes, sur feu doux.

Gorgonzola

Step 5

En fin de cuisson, ajoutez le gorgonzola. Hors du feu, mixez le tout, jusqu'à obtenir une consistance onctueuse. Si besoin, ajoutez un filet d'eau et mixez à nouveau. Réservez au chaud.

Dauphiné ravioli

Step 6

Pour séparer les plaquettes de ravioles sans les casser, mettez-les au congélateur 10 minutes. Il vous suffit ensuite de les "casser" comme des quartiers de chocolat. Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les ravioles du Dauphiné et faites les dorer 3 à 4 minutes, en mélangeant.

Step 7

Servez le velouté de chou-fleur au gorgonzola dans un bol. Ajoutez les ravioles poêlés et un peu de gorgonzola sur le dessus, puis re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy296 cal.
Fat18 g
Carbohydrates23 g
Protein12 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Velouté de chou-fleur au gorgonzola & ravioles du Dauphiné" contains 296 Energy, 18 g of Fat, 23 g of Carbohydrates, 12 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Velouté de chou-fleur au gorgonzola & ravioles du Dauphiné