Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Mmh, cette odeur d'épices... Difficile d'attendre la fin de la cuisson pour y plonger sa cuillère !
Make sure you have...
Cookeo, Blender
Step 1
Épluchez puis émincez les oignons.
Step 2
Dans le bol du Cookeo, ajoutez : un filet d'huile d'olive et les oignons émincés. Lancez le programme 'dorer' pendant 3 minutes.
Step 3
Pendant ce temps, préparez le bouillon de légumes. Faites dissoudre le bouillon cube dans 250ml d'eau chaude par personne.
Step 4
Ajoutez les tomates pelées, les lentilles, le cumin, la coriandre moulue (optionnel) et le bouillon de légumes dans le bol du Cookeo. Mélangez puis lancez le programme 'sous-pression' pendant 15 minutes.
Step 5
Mixez le tout pour obtenir un velouté onctueux. Si besoin, ajoutez un peu d’eau et mixez à nouveau.
Step 6
Servez le velouté de lentilles au cumin dans un bol ou une assiette creuse. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 277 cal. |
Fat | 8 g |
Carbohydrates | 35 g |
Protein | 15 g |
Fiber | 11 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Velouté de lentilles au cumin" contains 277 Energy, 8 g of Fat, 35 g of Carbohydrates, 15 g of Protein, 11 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...