Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Make sure you have...
Thermomix
Step 1
Dans le bol du Thermomix, ajoutez les carottes. Mixez 5 secondes / vitesse 5, puis raclez les parois à l'aide d'une maryse.
Step 2
Ajoutez une noisette de beurre et les châtaignes. Laissez cuire 3 minutes / 120°C / vitesse 1.
Step 3
Ajoutez ensuite 200ml d'eau par personne. Mélangez, puis laissez cuire 30 minutes / 100°C / sens inverse / vitesse Mijotage.
Step 4
En fin de cuisson, toastez les tranches de pain d'épices. Coupez-les en petits morceaux.
Step 5
Une fois les carottes et châtaignes tendres, ajoutez la crème. Fermez le couvercle avec le bouchon mesureur et lancez le programme : vitesse 5 / 1 minute. Si besoin, ajoutez un peu d’eau et mixez à nouveau. Ajoutez une noisette de beurre et mélangez.
Step 6
Servez le velouté de carottes & châtaignes dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez un filet de crème et les croutons de pain d'épices. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 325 cal. |
Fat | 15 g |
Carbohydrates | 42 g |
Protein | 5 g |
Fiber | 7 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Velouté de carottes & châtaignes" contains 325 Energy, 15 g of Fat, 42 g of Carbohydrates, 5 g of Protein, 7 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...