Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Soupe brocoli & parmesan

Be the first to review

Un peu de croustillant dans votre soupe !

Coline
Coline
Digicook
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
43

6 minutes

Prep time

16 minutes

Cook time

217 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Oven, Digicook, Parchment paper

recipe

Vegetable bouillon (cube)

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Préparez le bouillon de légumes. Faites dissoudre le bouillon cube dans 200ml d'eau chaude par personne.

Broccoli (fresh)

Step 2

Lavez puis coupez le brocoli en sommités. Coupez les sommités en 2 ou en 4 selon leur taille. Coupez le tronc en petits cubes.

Step 3

Dans le bol du Digicook, ajoutez le brocoli et le bouillon de légumes. Fermez le couvercle sans le bouchon mesureur et programmez en mode reverse : 100°C / vitesse 1 / 15 minutes.

Parmesan (grated)

Step 4

Pendant ce temps, préparez les chips de parmesan. Sur une plaque recouverte de papier cuisson, faites des petits tas de parmesan. Poivrez-les et enfournez 5 minutes à 200°C. Surveillez-les bien, elles doivent à peine brunir.

Crème fraîche

Step 5

En fin de cuisson, ajoutez la crème fraîche.* Fermez le couvercle avec le bouchon mesureur et lancez le programme : vitesse 5 / 1 minute. *Consultez nos tips pour cette étape

Step 6

Servez la soupe de brocoli dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez les chips de parmesan et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Recipe tipDomitille

Pour plus d'onctuosité, on vous conseille d'ajouter une pomme de terre cuite.

- Domitille, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy217 cal.
Fat13 g
Carbohydrates20 g
Protein11 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Soupe brocoli & parmesan" contains 217 Energy, 13 g of Fat, 20 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Soupe brocoli & parmesan