Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Cette soupe aux épices est notre allié anti coup de froid tout au long de l'hiver !
Make sure you have...
Thermomix
Step 1
Épluchez l'oignon, coupez-le en 2 et placez-le dans le Thermomix. Mélangez 5 sec / vitesse 5. Raclez ensuite les parois du bol.
Step 2
Dans le bol, ajoutez un filet d'huile d'olive, le curcuma et faites revenir pendant 2 min / 120°C / vitesse 1.
Step 3
Pendant ce temps, lavez puis retirez les feuilles du chou-fleur.
Step 4
Retournez-le et coupez tout autour du tronc pour pouvoir le retirer.
Step 5
Détachez les fleurettes les unes des autres et coupez le tronc en cubes.
Step 6
Ajoutez le tout dans le bol ainsi que 200 g d'eau / personne.
Step 7
Salez, poivrez et faites cuire 15 min / 100°C / vitesse 1.
Step 8
Une fois la cuisson terminée (le chou doit être tendre à cœur), ajoutez le lait de coco et mixez 30 sec/vitesse 10 (avec le gobelet sur le couvercle).
Step 9
Ajoutez un peu d'eau si besoin afin d'obtenir la consistance désirée. Rectifiez l'assaisonnement si besoin.
Step 10
Servez, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 170 cal. |
Fat | 11 g |
Carbohydrates | 14 g |
Protein | 6 g |
Fiber | 7 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Velouté coco chou-fleur" contains 170 Energy, 11 g of Fat, 14 g of Carbohydrates, 6 g of Protein, 7 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...