Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
C'est la tarte qui va rythmer votre été !
Make sure you have...
Oven
Step 1
Lavez puis coupez les courgettes en fines rondelles.
Step 2
Lavez puis coupez les aubergines en fines rondelles.
Step 3
Épluchez puis coupez l'oignon rouge en fines lamelles.
Step 4
Lavez puis coupez les poivrons en retirant le cœur avec les pépins. Coupez-les en lamelles.
Step 5
Préchauffez le four à 200°C. Préparez la crème de feta. Dans un bol, ajoutez : la crème et la feta en morceaux. Salez, poivrez et mélangez le tout à l'aide d'une fourchette.
Step 6
Sur une plaque allant au four, déroulez la pâte feuilletée. Piquez-la à l'aide d'une fourchette.
Step 7
Étalez la crème de feta sur la pâte en laissant 1 à 2 cm au bord.
Step 8
Déposez les légumes en rosace. Ajoutez un filet d'huile d'olive et assaisonnez d'herbes de Provence, si vous en avez. Salez, poivrez et enfournez 30 à 35 minutes à 200°C.
Step 9
Une fois la tarte bien dorée, sortez-la du four. Ajoutez de la feta émiettée, s'il vous en reste et des feuilles de basilic, si vous en avez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 379 cal. |
Fat | 25 g |
Carbohydrates | 30 g |
Protein | 8 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Tarte fine aux légumes rôtis & feta" contains 379 Energy, 25 g of Fat, 30 g of Carbohydrates, 8 g of Protein, 5 g of Fiber.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...