Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Tarte fine aux légumes rôtis & feta

Be the first to review

C'est la tarte qui va rythmer votre été !

Barbara
Barbara
Very easy
C Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart151
Prep Time

16 minutesPrep time

Cooking Pot

35 minutesCook time

Calories

379 cal.Per serving

Utensil

Oven

recipe

Zucchini

Step 1

Lavez puis coupez les courgettes en fines rondelles.

Eggplant

Step 2

Lavez puis coupez les aubergines en fines rondelles.

Red onion

Step 3

Épluchez puis coupez l'oignon rouge en fines lamelles.

Bell pepper (assorted)

Step 4

Lavez puis coupez les poivrons en retirant le cœur avec les pépins. Coupez-les en lamelles.

Crème fraîche
Feta cheese (block)

Step 5

Préchauffez le four à 200°C. Préparez la crème de feta. Dans un bol, ajoutez : la crème et la feta en morceaux. Salez, poivrez et mélangez le tout à l'aide d'une fourchette.

Puff pastry

Step 6

Sur une plaque allant au four, déroulez la pâte feuilletée. Piquez-la à l'aide d'une fourchette.

Step 7

Étalez la crème de feta sur la pâte en laissant 1 à 2 cm au bord.

Step 8

Déposez les légumes en rosace. Ajoutez un filet d'huile d'olive et assaisonnez d'herbes de Provence, si vous en avez. Salez, poivrez et enfournez 30 à 35 minutes à 200°C.

Basil (fresh)

Step 9

Une fois la tarte bien dorée, sortez-la du four. Ajoutez de la feta émiettée, s'il vous en reste et des feuilles de basilic, si vous en avez. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy379 cal.
Fat25 g
Carbohydrates30 g
Protein8 g
Fiber5 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tarte fine aux légumes rôtis & feta" contains 379 Energy, 25 g of Fat, 30 g of Carbohydrates, 8 g of Protein, 5 g of Fiber.

Scores

C Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Tarte fine aux légumes rôtis & feta
Play