Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Vous aimez la bolognaise ? L'amatriciana c'est sa version à la tomate pimentée pour encore plus de goût !
Make sure you have...
Oven
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Lavez, puis coupez les aubergines en très fines tranches, dans la longueur.
Step 2
Sur une plaque recouverte de papier cuisson, disposez les tranches d'aubergines. Badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive, salez et poivrez. Enfournez 10 minutes à 200°C, jusqu'à ce qu'elles soient tendres.
Step 3
Dans un plat allant au four (le nôtre fait 32 x 20 cm), ajoutez une première couche de béchamel. Disposez ensuite une couche de feuilles de lasagnes suivi de la sauce amatriciana, des tranches d'aubergines grillées et de parmesan râpé. Répétez l'opération, jusqu'à épuisement des ingrédients.
Step 4
Terminez par une couche de sauce amatriciana et de parmesan râpé. Enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.
Step 5
Une fois les lasagnes aux aubergines bien cuites & dorées sur le dessus, sortez-les du four. Servez avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 785 cal. |
Fat | 29 g |
Carbohydrates | 98 g |
Protein | 29 g |
Fiber | 9 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Lasagnes aux aubergines & parmesan" contains 785 Energy, 29 g of Fat, 98 g of Carbohydrates, 29 g of Protein, 9 g of Fiber.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...