Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Une recette ludique à cuisiner en famille pendant l'été !
Make sure you have...
Oven
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Lavez puis coupez les aubergines en très fines lamelles, dans le sens de la longueur.
Step 2
Sur une plaque allant au four, recouverte de papier cuisson, disposez les lamelles d'aubergines et badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive. Salez, poivrez et enfournez 15 minutes à 200°C.
Step 3
Sortez les aubergines du four et laissez-les tiédir quelques minutes. Déposez ensuite un morceau de prosciutto et une cuillère à café de chèvre frais sur le rebord de chaque tranche d'aubergine. Roulez-les une par une, en les serrant légèrement.
Step 4
Dans un plat allant au four, étalez la sauce tomate. Disposez-y les rouleaux d'aubergines. Parsemez de parmesan râpé puis re-enfournez 10 à 15 minutes à 200°C.
Step 5
Une fois le fromage fondu et gratiné, sortez le plat du four. Ajoutez quelques feuilles de basilic sur le dessus, si vous en avez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 433 cal. |
Fat | 29 g |
Carbohydrates | 15 g |
Protein | 27 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Roulés d'aubergines au chèvre & prosciutto" contains 433 Energy, 29 g of Fat, 15 g of Carbohydrates, 27 g of Protein, 5 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...