Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Frittata aux courgettes, cabécou & jambon

Be the first to review

À faire et à re-frittata !

Camille U.
Camille U.
Very easy
B Nutri-scoreB Green-score
Share iOS
Heart110
Prep Time

12 minutesPrep time

Cooking Pot

20 minutesCook time

Calories

328 cal.Per serving

Utensil

Oven

recipe

Red onion

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Épluchez puis coupez l'oignon rouge en fines lamelles.

Zucchini

Step 2

Lavez puis coupez les extrémités des courgettes. Râpez-les.

Step 3

Déposez les courgettes râpées dans un torchon propre. Avec vos mains, pressez et serrez le torchon afin d'extraire le jus des courgettes. Gardez uniquement les courgettes égouttées.

Step 4

Dans un saladier, ajoutez les courgettes râpées et les lamelles d'oignon rouge.

Egg

Step 5

Dans un second saladier, cassez les œufs, salez et poivrez. Battez-les à l'aide d'une fourchette ou d'un fouet.

Herbes de Provence

Step 6

Versez les œufs battus dans le premier saladier avec les courgettes. Mélangez et ajoutez les herbes de Provence. Salez, poivrez et mélangez à nouveau.

Step 7

Huilez ou beurrez le fond d'un moule à l'aide d'un pinceau (le nôtre fait 23 cm de diamètre). Disposez une feuille de papier cuisson dans le fond du moule.

Cured ham
Cabécou cheese

Step 8

Versez le mélange œufs / courgettes dans le moule. Ajoutez les tranches de jambon cru déchirées en morceaux et les cabécous sur le dessus de la frittata. Enfournez 15 à 20 minutes à 180°C.

Step 9

Sortez la frittata du four puis démoulez-la. Servez-la avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy328 cal.
Fat21 g
Carbohydrates8 g
Protein28 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Frittata aux courgettes, cabécou & jambon" contains 328 Energy, 21 g of Fat, 8 g of Carbohydrates, 28 g of Protein, 3 g of Fiber.

Scores

B Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Frittata aux courgettes, cabécou & jambon
Play