Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Quand on parle de velouté, c'est à ça que l'on pense : une texture soyeuse et un bon goût réconfortant !
Make sure you have...
Stovetop, Cookeo, Frying pan
Step 1
Coupez le potimarron en 2, videz-le, coupez-le en tranches puis en cubes. Épluchez et émincez les échalotes. Ajoutez-les dans le bol Cookeo. Ajoutez une noisette de beurre et lancez la cuisson en mode dorer pendant 3 minutes.
Step 2
Salez et ajoutez 25cl d'eau par personne. Continuez la cuisson sous pression pendant 15 minutes.
Step 3
Pendant ce temps, faites revenir dans une poêle les châtaignes avec une noisette de beurre ou d'huile d'olive pendant 2 minutes à feu moyen. Cassez-les légèrement à l'aide de votre spatule.
Step 4
Après 15 minutes de cuisson, ajoutez les 2/3 des châtaignes dans le bol (optionnel : ajoutez une pointe de crème pour un côté encore plus gourmand). Mixez la soupe.
Step 5
Servez avec le reste des châtaignes sur le dessus, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 271 cal. |
Fat | 6 g |
Carbohydrates | 76 g |
Protein | 11 g |
Fiber | 12 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Soupe potimarron & châtaigne" contains 271 Energy, 6 g of Fat, 76 g of Carbohydrates, 11 g of Protein, 12 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...