Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Pintade rôtie au citron & olives

10 reviews

Remplacez votre poulet du dimanche avec cette délicieuse pintade rôtie !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
B Nutri-scoreC Eco-score
1.2k

22 minutes

Prep time

50 minutes

Cook time

1103 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Baking dish

recipe

Potato

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Lavez puis coupez les pommes de terre en deux ou en quatre selon leur taille.

Yellow onion

Step 2

Épluchez puis coupez les oignons en fines lamelles.

Lemon

Step 3

Coupez la moitié du citron en fines rondelles. Récupérez le jus de l'autre moitié.

Butter (unsalted)
Thyme (fresh)

Step 4

Préparez le beurre au thym. Dans un bol, mélangez : le jus de citron, le beurre fondu (soit environ 80g pour 4 personnes) et quelques brins de thym équeutés. Salez et poivrez.

Olives (mixed)

Step 5

Huilez le fond d'un plat allant au four. Ajoutez la moitié du thym, les pommes de terre, les oignons, les rondelles de citron et les olives. Badigeonnez le tout avec la moitié du beurre au thym.

Guineafowl (whole)

Step 6

Disposez la pintade par-dessus les légumes et arrosez-la du reste du beurre au thym. Déposez quelques morceaux de beurre (soit environ 20g pour 4 personnes) sur la pintade. Salez, poivrez et ajoutez le reste du thym. Versez un petit fond d'eau dans le fond du plat, puis enfournez 30 minutes à 200°C.

Step 7

Au bout de 30 minutes, sortez le plat du four et arrosez le tout du jus de cuisson. Enfournez à nouveau 20 minutes à 200°C (en fonction de la taille de la pintade, comptez environ une demie heure par 500g).

Step 8

Une fois bien dorée et cuite à cœur, sortez la pintade du four et servez-la avec les légumes rôtis. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy1103 cal.
Fat60 g
Carbohydrates36 g
Protein92 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pintade rôtie au citron & olives" contains 1103 Energy, 60 g of Fat, 36 g of Carbohydrates, 92 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
10 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Pintade rôtie au citron & olives