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Pintade rôtie aux légumes & épices douces

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Une pintade rôtie colorée & pleine de saveurs pour mettre les papilles en éveil !

Barbara
Barbara
$$$
Easy
A Nutri-scoreB Green-score
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Heart226
Prep Time

16 minutesPrep time

Cooking Pot

55 minutesCook time

Calories

623 cal.Per serving

Utensil

Oven

recipe

Potato

Step 1

Lavez puis coupez les pommes de terre en cubes.

Red kuri squash (potimarron)

Step 2

Si besoin, épluchez le potimarron puis coupez-le en deux. Videz les graines à l'aide d'une cuillère à soupe, puis coupez-le en très fines lamelles.

Red onion

Step 3

Épluchez puis coupez les oignons rouges en quartiers fins.

Butter
Allspice (ground)

Step 4

Pendant ce temps, préchauffez le four à 180°C. Préparez le beurre aux épices. Dans un bol, mélangez : le beurre fondu et le mélange quatre-épices.

Guineafowl (whole)

Step 5

Badigeonnez le fond d'un plat avec du beurre aux épices, puis déposez-y la pintade. Ajoutez ensuite les pommes de terre, le potimarron et les oignons rouges. Badigeonnez le tout du reste du beurre aux épices. Salez, poivrez, puis enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

Step 6

Au bout de 35 minutes de cuisson, sortez la pintade du four et arrosez-la du jus de cuisson. Re-enfournez 20 minutes à 180°C (en fonction du poids de la pintade, comptez environ 25 minutes par 500g).

Parsley (fresh)

Step 7

Une fois la pintade et les légumes bien cuits et dorés, sortez le plat du four. Servez la pintade rôtie aux légumes & épices douces*. Parsemez de persil ciselé, si vous en avez et nappez le tout de jus de cuisson. C'est prêt ! *Consultez nos astuces pour cette étape.

Recipe tipDomitille

Pour 2 personnes, on vous conseille de congeler les morceaux déjà cuisinés pour un prochain repas.

- Domitille, Food Editor

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy623 cal.
Fat29 g
Carbohydrates27 g
Protein61 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pintade rôtie aux légumes & épices douces" contains 623 Energy, 29 g of Fat, 27 g of Carbohydrates, 61 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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