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Un repas festif & gourmand pour les périodes de fêtes !
Make sure you have...
Oven, Baking dish, Pot (small), Stovetop
Step 1
Préchauffer le four à 210°C. Épluchez l'oignon. Coupez-le en deux puis en fines lamelles.
Step 2
Épluchez puis coupez les carottes en biseaux.
Step 3
Lavez puis coupez les pommes de terre en morceaux.
Step 4
Ficelez la dinde.
Step 5
Déposez la moitié du beurre et un filet d'huile d'olive dans le fond d'un grand plat allant au four, puis ajoutez-y la dinde. Ajoutez ensuite les carottes, l'oignon et les pommes de terre.
Step 6
Ajoutez les abricots secs et les pruneaux dénoyautés. Salez, poivrez, puis déposez l'autre moitié du beurre en morceaux sur la dinde. Parsemez le tout de romarin et versez un filet d'huile d'olive. Enfournez 15 minutes à 210°C.
Step 7
Au bout de 15 minutes, sortez le plat du four et arrosez le tout d'une petite tasse d'eau ou de bouillon (soit 50ml par personne). Baissez le four à 150°C, puis enfournez à nouveau pour 1h15 (en fonction de la taille de la dinde, comptez environ une demie heure par 500g).
Step 8
Arrosez la dinde avec le jus de cuisson au fur et à mesure de la cuisson et remuez les légumes.
Step 9
Sortez la dinde du four et coupez les ficelles. Servez-la avec les légumes rôtis et un peu de sauce. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 1439 cal. |
Fat | 37 g |
Carbohydrates | 87 g |
Protein | 183 g |
Fiber | 14 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Dinde rôtie aux fruits secs & légumes" contains 1439 Energy, 37 g of Fat, 87 g of Carbohydrates, 183 g of Protein, 14 g of Fiber.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
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