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Poulet rôti au miel & aux épices

23 reviews

Une recette qui change du poulet du dimanche traditionnel !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
A Nutri-scoreB Eco-score
3.9k

18 minutes

Prep time

1 h 30 min

Cook time

971 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Baking dish

recipe

Honey
Soy sauce
Allspice (ground)

Step 1

Préchauffez le four à 190°C. Préparez la marinade. Dans un bol, mélangez : le miel, la sauce soja et les épices.

Red kuri squash (potimarron)

Step 2

Lavez le potimarron, puis coupez-le en deux. Évidez-le, puis coupez-le en quartiers.

Butter (unsalted)
Chicken (whole)

Step 3

Déposez quelques morceaux de beurre et un filet d'huile d'olive dans le fond d'un plat allant au four. Ajoutez ensuite le poulet.

Step 4

Badigeonnez le poulet du mélange miel/épices. Salez, poivrez, puis déposez quelques morceaux de beurre par-dessus. Enfournez 30 minutes à 190°C.

Red kuri squash (potimarron)

Step 5

En parallèle, disposez le potimarron sur une plaque recouverte de papier cuisson. Versez un bon filet d'huile d'olive, salez et poivrez. Enfournez 40 minutes à 190°C.

Step 6

Au bout de 30 minutes de cuisson, sortez le poulet du four. Badigeonnez-le à nouveau du mélange miel/épices et versez un petit peu d'eau (5cl par portion) au fond du plat. Enfournez de nouveau pour 1 heure à 190°C (en fonction de la taille du poulet, comptez environ une demie heure par 500g).

Chestnuts (cooked and canned)

Step 7

20 minutes avant la fin de cuisson, sortez à nouveau le poulet du four. Arrosez-le de sauce, puis ajoutez les marrons dans le plat. Re-enfournez 20 minutes à 190°C.

Step 8

Une fois bien dorés & tendres, sortez le potimarron et le poulet du four. Servez-les avec les marrons et un peu de sauce aux épices. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy971 cal.
Fat55 g
Carbohydrates62 g
Protein74 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Poulet rôti au miel & aux épices" contains 971 Energy, 55 g of Fat, 62 g of Carbohydrates, 74 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Poulet rôti au miel & aux épices