Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Pintade forestière

Be the first to review

Un classique qui ne déçoit jamais !

Barbara
Barbara
$$$
Easy
A Nutri-scoreC Green-score
Share iOS
Heart184
Prep Time

11 minutesPrep time

Cooking Pot

55 minutesCook time

Calories

626 cal.Per serving

Utensil

Oven

recipe

Potato

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Épluchez puis coupez les pommes de terre en cubes.

Chicken bouillon (cube)

Step 2

Diluez le cube de bouillon dans 50 ml d'eau bouillante par personne.

Guineafowl (whole)

Step 3

Déposez la pintade dans un plat allant au four puis ajoutez les pommes de terre. Badigeonnez le tout d'huile d'olive et poivrez. Versez le bouillon dans le fond du plat et enfournez 30 à 35 minutes à 180°C.

White mushrooms (whole)

Step 4

Pendant ce temps, lavez puis coupez les champignons en quartiers.

Shallot

Step 5

Épluchez puis émincez finement les échalotes.

Step 6

Au bout de 35 minutes de cuisson, sortez la pintade du four et arrosez-la du jus de cuisson.

Step 7

Ajoutez les champignons, les échalotes et un filet d'huile d'olive sur les légumes. Poivrez, puis re-enfournez 20 minutes à 180°C (en fonction du poids de la pintade, comptez environ 25 minutes par 500g).

Step 8

Une fois la pintade et les légumes cuits et dorés, sortez le plat du four. Réservez la pintade et les légumes au chaud.

Crème fraîche

Step 9

Ajoutez la crème fraîche dans le plat avec le jus de cuisson et mélangez.

Parsley (fresh)

Step 10

Servez la pintade rôtie* dans un plat avec les champignons et les pommes de terre. Nappez le tout de sauce et ajoutez quelques feuilles de persil, si vous en avez. C'est prêt ! *Consultez nos astuces pour cette étape

Recipe tipAurélie

Pour 2 personnes, on vous conseille de congeler les morceaux déjà cuisinés pour un prochain repas.

- Aurélie, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy626 cal.
Fat18 g
Carbohydrates46 g
Protein66 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pintade forestière" contains 626 Energy, 18 g of Fat, 46 g of Carbohydrates, 66 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Pintade forestière
Play