Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Pintade rôtie & carottes au miel

19 reviews

Une volaille aux saveurs douces !

Barbara
Barbara
$$$
Easy
A Nutri-scoreC Green-score
Share iOS
Heart1.6k
Prep Time

12 minutesPrep time

Cooking Pot

1 h 30 minCook time

Calories

719 cal.Per serving

Utensil

Oven

recipe

Carrots (fresh)

Step 1

Préchauffez le four à 190°C. Épluchez puis coupez les carottes en deux dans le sens de la longueur.

Yellow onion

Step 2

Épluchez puis coupez les oignons en quartiers.

Balsamic vinegar
Honey

Step 3

Préparez la sauce au miel. Dans un bol, mélangez : le vinaigre balsamique et le miel.

Thyme (fresh)

Step 4

Dans un plat allant au four, déposez les carottes, les oignons et la moitié du thym effeuillé. Salez, poivrez et badigeonnez le tout d'un bon filet d'huile d'olive. Mélangez bien.

Guineafowl (whole)

Step 5

Disposez la pintade par-dessus les légumes. Salez, poivrez et badigeonnez-la d'un filet d'huile d'olive. Ajoutez le reste du thym et versez un petit fond d'eau dans le plat. Enfournez 1h30 à 190°C (en fonction de la taille de la pintade, comptez environ une demie heure par 500g).

Step 6

Une fois bien dorée et cuite à cœur, sortez la pintade du four. Servez-la dans un plat de service avec les légumes rôtis. Nappez le tout de la sauce au miel, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy719 cal.
Fat23 g
Carbohydrates22 g
Protein89 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pintade rôtie & carottes au miel" contains 719 Energy, 23 g of Fat, 22 g of Carbohydrates, 89 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
19 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

You may also like...

Cuisse de dinde rôtie au fenouil, orange & pommes grenailles

Pintade rôtie & carottes au miel
Play