Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Velouté de chou-fleur, chorizo & noisettes

193 reviews

Chou-fleur, chorizo et noisettes dans une soupe onctueuse !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
18.9k

5 minutes

Prep time

34 minutes

Cook time

448 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Blender

recipe

Leeks

Step 1

Coupez les extrémités des poireaux pour ne garder que le blanc puis émincez-les finement. Placez-les dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Cauliflower (fresh)

Step 2

Pendant ce temps, lavez le chou-fleur puis détaillez-le en fleurettes*. *Consultez nos tips pour cette étape

Chorizo (cured)

Step 3

Coupez le chorizo en petits dés. Enlevez la peau si vous le souhaitez.

Step 4

Faites revenir la moitié du chorizo dans une casserole pendant 3 minutes.

Leeks

Step 5

Ajoutez ensuite le poireau et laissez cuire 6 minutes.

Milk (whole)
Vegetable bouillon (cube)

Step 6

Une fois que les poireaux ont bien fondu, ajoutez le chou-fleur puis mouillez à hauteur avec le lait et le bouillon de légumes (comptez 150 ml de bouillon par personne). Laissez cuire à feu moyen pendant 25 minutes.

Step 7

Mixez ensuite le velouté à l'aide d'un mixeur plongeant. Salez, poivrez.

Hazelnuts

Step 8

Servez ensuite le velouté dans des bols, ajoutez quelques morceaux de chorizo et les noisettes par-dessus. Optionnel : si vous avez du persil ajoutez-en par-dessus. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipMarcy

Pour un repas zéro-déchet, ajoutez les troncs de votre chou-fleur coupés en petits cubes dans votre préparation !

- Marcy, Food Editor

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy448 cal.
Fat30 g
Carbohydrates29 g
Protein17 g
Fiber14 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Velouté de chou-fleur, chorizo & noisettes" contains 448 Energy, 30 g of Fat, 29 g of Carbohydrates, 17 g of Protein, 14 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
193 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Velouté de chou-fleur, chorizo & noisettes