Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Coco, carotte et gingembre : un trio qui était fait pour s'entendre !
Make sure you have...
Stovetop, Blender, Pot (small)
Step 1
Pelez et émincez les échalotes.
Step 2
Épluchez les carottes et coupez-les en rondelles.
Step 3
Dans une cocotte, faites suer les échalotes et le gingembre avec un filet d'huile d'olive pendant 2 minutes. Ajoutez les carottes, salez et poivrez légèrement.
Step 4
Versez le lait de coco dans la cocotte, complétez d’eau à hauteur des légumes (200 ml par personne environ). Portez à frémissement et ajoutez le cube de bouillon. Laissez cuire 25 minutes à feu moyen.
Step 5
Mixez le tout pour obtenir un velouté onctueux. (Ajoutez un peu d’eau si nécessaire).
Step 6
Servez la soupe chaude dans des bols. Ajoutez un filet de lait de coco s'il vous en reste, quelques feuilles de persil et quelques graines de tournesol ou de courge si vous le souhaitez. Salez et poivrez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 285 cal. |
Fat | 23 g |
Carbohydrates | 16 g |
Protein | 3 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Velouté coco, carotte & gingembre" contains 285 Energy, 23 g of Fat, 16 g of Carbohydrates, 3 g of Protein, 5 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...