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Grilled cheese & soupe au potimarron

437 reviews

Un délicieux grilled cheese à tremper dans une bonne soupe de potimarron faite maison !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
39.8k

4 minutes

Prep time

22 minutes

Cook time

609 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Blender, Frying pan, Pot (small)

recipe

Red kuri squash (potimarron)

Step 1

Si vous le souhaitez, épluchez le potimarron. Coupez-le en 2 puis videz-le. Coupez le potimarron en cubes.

Yellow onion

Step 2

Épluchez puis coupez les oignons en quartiers.

Garlic

Step 3

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole, sur feu vif. Ajoutez les oignons, le potimarron et l'ail.* Assaisonnez selon vos goûts et faites revenir le tout 3 à 4 minutes. *Consultez nos tips pour cette étape

Vegetable bouillon (cube)

Step 4

Ajoutez 200 ml d'eau par personne et le bouillon cube. Mélangez puis couvrez et laissez mijoter 20 minutes, sur feu moyen.

Mozzarella (shredded)
Cheddar (shredded)
Whole grain bread (sliced)

Step 5

Pendant ce temps, préparez le grilled-cheese. Ajoutez la mozzarella râpée et le cheddar râpé sur l'une des deux tranches de pain de mie. Refermez le grilled-cheese.

Step 6

Faites fondre une noisette de beurre dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les grilled cheese et faites-les dorer 2 minutes sur chaque face. Couvrez la poêle et laissez reposer hors du feu pendant 1 minute.

Step 7

Au bout de 20 minutes, vérifiez la cuisson du potimaron. Mixez le tout pour obtenir un velouté onctueux. Ajoutez un peu d’eau si nécessaire.

Step 8

Coupez les grilled cheese en deux.

Crème fraîche

Step 9

Servez la soupe au potimaron dans un bol avec une cuillère à soupe de crème par personne (optionnel). Re-assaisonnez selon vos goûts & dégustez aussitôt avec les grilled-cheese. C'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy609 cal.
Fat33 g
Carbohydrates69 g
Protein24 g
Fiber10 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Grilled cheese & soupe au potimarron" contains 609 Energy, 33 g of Fat, 69 g of Carbohydrates, 24 g of Protein, 10 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Grilled cheese & soupe au potimarron