Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Velouté chou-fleur, poireau & chèvre frais

28 reviews

La saison des soupes bat son plein & on ne se lasse pas de ce plat chaud & si réconfortant !

Domitille
Domitille
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Eco-score
3.6k

16 minutes

Prep time

35 minutes

Cook time

469 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Blender, Immersion blender

recipe

Cauliflower (fresh)

Step 1

Lavez puis coupez le chou-fleur en sommités. Coupez les sommités en 2 ou en 4 selon leur taille. Coupez le tronc en petits cubes.

Leeks

Step 2

Enlevez les racines et les parties flétries du poireau, puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Red onion

Step 3

Épluchez puis émincez les oignons.

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une casserole. Ajoutez-y les oignons et faites-les rissoler 1 à 2 minutes, sur feu vif. Ajoutez ensuite le chou-fleur et les poireaux. Faites revenir le tout 3 à 4 minutes.

Vegetable bouillon (cube)

Step 5

Ajoutez le bouillon de légumes et 200ml d'eau par personne. Portez à ébullition, puis baissez le feu et couvrez. Laissez mijoter 15 à 20 minutes.

Heavy cream
Goat cheese
Chives (fresh)

Step 6

Ajoutez la crème liquide, le chèvre frais et la ciboulette (optionnel). Mixez le tout pour obtenir un velouté onctueux. Ajoutez un peu d’eau si nécessaire.

Step 7

Servez le velouté de chou-fleur dans un bol ou une assiette creuse. Assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy469 cal.
Fat37 g
Carbohydrates24 g
Protein12 g
Fiber11 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Velouté chou-fleur, poireau & chèvre frais" contains 469 Energy, 37 g of Fat, 24 g of Carbohydrates, 12 g of Protein, 11 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
28 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Velouté chou-fleur, poireau & chèvre frais