Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Stovetop, Frying pan, Pot (small), Blender
Step 1
Retirez les feuilles puis le cœur du chou-fleur. Coupez-le en fleurettes. Coupez les fleurettes en deux, si besoin.* *Consultez nos tips pour cette étape
Step 2
Faites cuire le chou-fleur dans une grande casserole d'eau bouillante salée pendant 15 min.
Step 3
Pendant ce temps, coupez le citron en fines rondelles.
Step 4
Vérifiez la cuisson du chou, puis égouttez-le.
Step 5
Assaisonnez le chou-fleur selon vos goûts et ajoutez 20 g de beurre/personne. Mixez jusqu'à obtenir une texture homogène.
Step 6
Faites chauffer une poêle à feu moyen. Faites fondre 20 g de beurre/personne et ajoutez la truite. Laissez-la cuire, 4 minutes côté peau.
Step 7
Ajoutez le citron et assaisonnez la truite selon vos goûts.
Step 8
Après 4 minutes, retournez le poisson et laissez-le cuire 4 minutes à nouveau.
Step 9
Servez la purée avec la truite. Versez la sauce et ajoutez le citron. Assaisonnez et ajoutez quelques amandes effilées. C'est prêt !
Pour un repas zéro-déchet, ajoutez les troncs de votre chou-fleur coupés en petits cubes dans votre préparation ou utilisez-les pour faire une soupe !
- Domitille, Créatrice de recettes
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 630 cal. |
Fat | 51 g |
Carbohydrates | 14 g |
Protein | 34 g |
Fiber | 8 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Truite au citron & purée de chou" contains 630 Energy, 51 g of Fat, 14 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 8 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
B Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...