Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Tom burger

299 reviews

Connaissez-vous le Tom burger (plus communément appelé le burger à la tomme) ?

Victoire
Victoire
$$$
Very easy
B Nutri-scoreD Eco-score
39.3k

9 minutes

Prep time

40 minutes

Cook time

810 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Oven, Pot (small), Frying pan, Parchment paper

recipe

Potato

Step 1

Si besoin, faites décongeler les steaks hachés. Préchauffez votre four à 200°C. Coupez les pommes de terre en frites.

Potato

Step 2

Placez les pommes de terre dans un bol d'eau. Égouttez-les puis replacez-les dans le bol. Ajoutez 1 c. à soupe d'huile d'olive/personne, sel, poivrez, mélangez.

Potato

Step 3

Placez les pommes de terre sur une plaque allant au four. Répartissez-les. Si besoin faire plusieurs plaques. Enfournez 40 minutes à 200°C.

Crème fraîche
Parsley (fresh)

Step 4

Préparez la sauce en mélangeant la crème fraîche, sel, poivre et le persil (ou la ciboulette) ciselé.

Shallot
Beef (ground-beef patties fresh)

Step 5

Dans un récipient ajoutez les steaks, salez, poivrez, les échalotes hachées, malaxez puis reformez les steaks.

Tomme

Step 6

Coupez le fromage en tranches.

Step 7

5 minutes avant la fin de la cuisson des frites, cuire les steak dans une poêle bien chaude. Aplatissez-les légèrement, cuire 2 minutes sur une face, retournez-les, ajoutez le fromage sur le dessus. Terminez la cuisson à feu moyen selon vos goûts.

Burger bun

Step 8

Profitez-en pour faire dorer vos pains : 15 à 30 secondes suffisent pour qu'ils soient juste dorés.

Potato

Step 9

Une fois les steaks cuits, retirez-les du feu.

Onion jam
Onion jam
Burger bun
Beef (ground-beef patties fresh)

Step 10

Étalez la crème sur la partie inférieure du pain, ajoutez les steaks sur le dessus, le confit d'oignon, refermez le burger, servez-le avec les frites, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy810 cal.
Fat38 g
Carbohydrates81 g
Protein37 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tom burger" contains 810 Energy, 38 g of Fat, 81 g of Carbohydrates, 37 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreD Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
299 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Tom burger