Oops! 😱
This recipe hasn't been translated into English yet...

Tatin d'oignons

95 reviews

Une tatin un peu particulière aux oignons et au caramel de balsamique !

Victoire
Victoire
22.5k
$$$
Easy
B Nutri-scoreA Eco-score

10 minutes

Prep time

40 minutes

Cook time

368 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Frying pan, Stovetop, Tart pan

recipe

Yellow onion

Step 1

Preheat the oven to 180°C. Peel and cut the onions in half lengthwise.

Yellow onion

Step 2

Dans une poêle, ajoutez une noisette de beurre ou un filet d'huile d'olive. Faites revenir les oignons à feu vif 2 minutes sur chaque face.

Step 3

Ajoutez un fond d'eau (2 cu. à soupe d'eau par personne environ), couvrez puis laissez mijoter à feu moyen 5 minutes.

Step 4

Vérifiez que les oignons ne brûlent pas, ajoutez un peu d'eau si besoin.

Balsamic vinegar
Sugar (granulated)

Step 5

Ajoutez le sucre et le vinaigre balsamique dans la poêle, faire frémir 1 minute, puis couvrez et laissez mijoter à feu doux pendant 5 minutes.

Yellow onion

Step 6

Put the onions in a pie dish.

Pie crust (ready-to-bake)

Step 7

Slide the pastry on top, folding the edges onto themselves. Bake for 30 minutes.

Step 8

Sortez la tarte du four. Attendre 2 minutes avant de démouler : placez une assiette sur le dessus du moule (elle doit être légèrement plus grande), 1,2,3, retournez, si quelques oignons restent collés dans le moule, replacez-les sur la tarte.

Step 9

À servir avec quelques feuilles de salade, c'est prêt !

Recipe tipDomitille

Pour réaliser votre propre pâte brisée, tapez “Pâte brisée maison" dans la barre de recherche de l’application !

- Domitille, Créatrice de recettes

Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy368 cal.
Fat17 g
Carbohydrates42 g
Protein6 g
Fiber6 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tatin d'oignons" contains 368 Energy, 17 g of Fat, 42 g of Carbohydrates, 6 g of Protein, 6 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
95 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Tatin d'oignons