Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Tarte tatin de poireaux

129 reviews

Une tatin que vous n'avez encore certainement jamais goûtée !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
B Nutri-scoreA Eco-score
17k

10 minutes

Prep time

35 minutes

Cook time

410 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Stovetop, Frying pan, Tart pan

recipe

Leeks

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Coupez le vert des poireaux* puis coupez-les en petits tronçons. Lavez-les soigneusement. *Consultez nos tips pour cette étape

Sugar (granulated)
Butter (salted)

Step 2

Dans une poêle à feu vif, ajoutez le beurre, le sucre puis les poireaux.

Step 3

Cook for 5 minutes, stirring frequently.

Balsamic vinegar

Step 4

Retournez les poireaux et ajoutez ensuite le vinaigre, sel et poivre. Mélangez puis laissez mijoter à feu doux pendant 7 minutes.

Step 5

Coupez un papier sulfurisé pour le mettre au fond du plat.

Step 6

Transvasez les poireaux cuits dans votre moule à tarte en les répartissant bien. Ajoutez la sauce au dessus.

Puff pastry

Step 7

Venez disposer la pâte feuilletée sur le dessus en repliant les bords vers l'intérieur.

Step 8

Piquez la pâte à l'aide d'une fourchette puis enfournez le tout à 200°C pendant 20 minutes.

Step 9

♻️ Zero waste tipCamille U

Pour un repas zéro-déchet, utilisez les verts de poireaux pour faire une soupe ! Rincez-les bien, puis retirez les parties abimées, séchées & jaunies avant de les ajouter dans une casserole avec les ingrédients de votre choix.

- Camille U, Diététicienne

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy410 cal.
Fat22 g
Carbohydrates42 g
Protein7 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Tarte tatin de poireaux" contains 410 Energy, 22 g of Fat, 42 g of Carbohydrates, 7 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
129 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Tarte tatin de poireaux