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Oven, Stovetop, Tart pan, Stovetop
Step 1
Preheat oven to 180°C. Soften the butter in the microwave for 15 seconds.
Step 2
Le beurre va se mettre à mousser, puis la mousse redescendra. Votre beurre devrait alors avoir pris une couleur caramel, stoppez la cuisson et mettez la casserole hors du feu.
Step 3
In a bowl add: flour, butter, sugar* and a pinch of sea salt. *Check out our tips for this step
Step 4
Mix until you get a sandy dough.
Step 5
Pour the dough into a pie pan and flatten it, forming the edges well. You can use the bottom of a glass to flatten it.
Step 6
Épluchez vos poires et coupez-les en 4. Retirez les pépins puis coupez les quartiers en fines lamelles.
Step 7
Déposez les lamelles de poires sur votre pâte.
Step 8
Pour un rendu encore plus gourmand, saupoudrez les poires d'un peu de sucre (1 cuillère à café) et de quelques petits morceaux de beurre.
Step 9
Bake at 180°C for 45 minutes, until the crust is golden brown.
Step 10
Ajoutez quelques noisettes concassées si vous en avez pour la décoration, c'est prêt !
If you wish to reduce sugar quantities, you can remove up to ⅓ of the sugar in this recipe without altering flavor.
- Camille U, Diététicienne
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 313 cal. |
Fat | 16 g |
Carbohydrates | 37 g |
Protein | 4 g |
Fiber | 4 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Tarte aux poires & noisettes" contains 313 Energy, 16 g of Fat, 37 g of Carbohydrates, 4 g of Protein, 4 g of Fiber.
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