Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Le bon plat du dimanche qu'on adore déguster !
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan, Pot (small)
Step 1
Faites fondre une noisette de beurre dans une poêle chaude. Faites cuire le steak 2 minutes de chaque côté pour une cuisson saignante. Salez et poivrez.
Step 2
Pendant ce temps faites cuire votre purée : portez à ébullition l'eau (85ml par personne) et le lait. Salez.
Step 3
Retirez la casserole du feu, attendez 2 minutes et ajoutez le sachet de flocons de purée tout en remuant. Laissez reposer quelques instants dans la casserole, ajoutez une noisette de beurre, le comté râpé. Poivrez et mélangez. Réservez au chaud.
Step 4
Retirez le steak de la poêle. Réservez. Déglacez la poêle avec un filet d'eau puis ajoutez la crème et la moutarde. Mélangez le tout.
Step 5
Découpez le steak en tranches.
Step 6
Dans une assiette, ajoutez la purée, le steak et la sauce moutarde. Ré-assaisonnez selon vos goûts. Option : ajoutez du persil si vous en avez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 696 cal. |
Fat | 48 g |
Carbohydrates | 13 g |
Protein | 50 g |
Fiber | 3 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Steak sauce moutarde & purée express au comté" contains 696 Energy, 48 g of Fat, 13 g of Carbohydrates, 50 g of Protein, 3 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
D Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
D Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...