Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Soupe de tomates aux épices

Give a review!

La tomate, les pois chiches, la harissa... un mélange ensoleillé !

Victoire
Victoire
CookExpert
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA+ Green-score
Share iOS
Heart377
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

12 minutesCook time

Calories

253 cal.Per serving

Utensils

Oven, Cook expert

recipe

Chickpeas (canned)
Thyme (dried)

Step 1

Préchauffez le four à 220°C. Sur une plaque de cuisson, ajoutez les pois chiches égouttés et la moitié du thym. Salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Mélangez, puis enfournez 10 à 12 minutes, en remuant à mi-cuisson.

Yellow onion
Garlic

Step 2

Épluchez et hachez l'oignon et l'ail.

Step 3

Ajoutez l'oignon coupé en 4 et l'ail dans le bol. Raclez ensuite les parois du bol avec la spatule. Ajoutez un filet d'huile d'olive et lancez le programme expert, 2 minutes/vitesse 1A/140°C.

Cumin (ground)
Paprika

Step 4

Ajoutez ensuite le cumin, le reste du thym et 1 pincée de paprika par personne (optionnel). Lancez le programme expert, 1 minute/vitesse 1A/140°C.

Crushed tomatoes
Harissa (paste)

Step 5

Ajoutez les tomates, une demie cuillère à café de miel par personne (optionnel) et la harissa. Salez, poivrez et lancez le programme expert, 8 minutes/vitesse 1A/140°C.

Coconut milk (full fat)

Step 6

Ajoutez le lait de coco puis mixer jusqu'à obtenir une consistance lisse. Si besoin, ajoutez 20ml d'eau par personne et mixez à nouveau.

Cilantro (fresh)

Step 7

Sortez les pois chiches du four et servez-les par-dessus la soupe. Assaisonnez selon vos goûts. Optionnel : si vous le souhaitez, ajoutez un peu de chèvre frais émietté et d'herbes fraîches sur le dessus. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy253 cal.
Fat13 g
Carbohydrates22 g
Protein8 g
Fiber10 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Soupe de tomates aux épices" contains 253 Energy, 13 g of Fat, 22 g of Carbohydrates, 8 g of Protein, 10 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA+ Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A+ Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
5 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Soupe de tomates aux épices