Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
La saucisse-purée de notre enfance en version automnale
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan, Pot (small), Blender
Step 1
Lavez, évidez puis coupez le potimarron en deux. Coupez-le ensuite en cubes à l'aide d'un bon couteau.
Step 2
Versez les cubes de courge dans la casserole d'eau bouillante. Laissez cuire 20 minutes à feu moyen.
Step 3
Pendant ce temps, épluchez puis coupez l'oignon en fines lamelles.
Step 4
Faites chauffer une poêle avec un filet d'huile d'olive. Ajoutez l'oignon et faites le revenir 5 minutes sur feu moyen.
Step 5
Ajoutez les saucisses dans la poêle. Piquez-les et faites-les cuire 5 minutes de chaque côté à feu moyen.
Step 6
Retirez les saucisses de la poêle lorsqu'elles sont cuites. Ajoutez la crème fraîche. Faites cuire le tout sur feu doux pendant 2 minutes. Salez et poivrez.
Step 7
Égouttez la courge. Ajoutez une noisette de beurre (par personne) salez, poivrez puis mixez. Vous devez obtenir une purée lisse.
Step 8
Servez la purée avec la saucisse et nappez de sauce, salez et poivrez, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 699 cal. |
Fat | 54 g |
Carbohydrates | 40 g |
Protein | 29 g |
Fiber | 7 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Saucisse & purée de potimarron" contains 699 Energy, 54 g of Fat, 40 g of Carbohydrates, 29 g of Protein, 7 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
C Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...