Oops! 😱
This recipe hasn't been translated into English yet...

Boulettes de poisson, tomates & riz

399 reviews

Quand le poisson ne ressemble plus à du poisson, il est beaucoup plus apprécié par les enfants !

Camille C.
Camille C.
38.1k
$$$
Easy
A Nutri-scoreD Eco-score

8 minutes

Prep time

18 minutes

Cook time

498 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small), Blender, Grater, Colander

recipe

Cod (fresh)

Step 1

Coupez le cabillaud grossièrement. (Si vous utilisez du cabillaud surgelé, faites-le décongeler au préalable en le plaçant dans un sac hermétique zippé et en le plongeant dans l'eau froide pendant 15 minutes).

Parsley (fresh)

Step 2

Hachez le persil finement si vous utilisez du persil frais.

Cod (fresh)
Egg
Bread crumbs (plain)
Garlic
Parsley (fresh)

Step 3

Dans un saladier, ajoutez : le cabillaud, le persil, l'œuf battu et la moitié de la chapelure. Râpez l'ail au dessus de votre préparation.

Step 4

Salez et poivrez et mixez le tout grossièrement.

Bread crumbs (plain)

Step 5

Formez ensuite des boulettes et roulez chaque boulette dans le reste de chapelure.

White rice (long grain)

Step 6

Faites cuire le riz selon les instructions du paquet soit environ 10 minutes dans une casserole d'eau bouillante salée.

Step 7

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez les boulettes et faites-les cuire pendant environ 6 minutes sur feu moyen en les retournant régulièrement.

Tomato sauce

Step 8

Ajoutez la sauce tomate dans la poêle. Prolongez la cuisson pendant 1 à 2 minutes sur feu moyen afin que la sauce soit bien chaude.

White rice (long grain)

Step 9

Une fois le riz cuit, égouttez-le.

Step 10

Servez les boulettes avec la sauce tomate chaude sur le riz. Parsemez de feuilles de persil, c'est prêt !

Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy498 cal.
Fat7 g
Carbohydrates75 g
Protein31 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Boulettes de poisson, tomates & riz" contains 498 Energy, 7 g of Fat, 75 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreD Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
399 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Boulettes de poisson, tomates & riz