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Gratin de potimarron au parmesan

222 reviews

Un gratin ultra gourmand aux couleurs de l'automne !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
C Nutri-scoreA+ Green-score
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Prep Time

8 minutesPrep time

Cooking Pot

40 minutesCook time

Calories

717 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Oven, Baking dish

recipe

Red kuri squash (potimarron)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Si vous le souhaitez, épluchez le potimarron puis coupez-le en deux. Videz-le l'aide d'une cuillère à soupe, puis coupez-le en tranches.

Garlic
Thyme (dried)

Step 2

Dans un bol, mélangez : une cuillère à soupe d'huile d'olive par personne, l'ail râpé et le thym. Salez et poivrez.

Red kuri squash (potimarron)

Step 3

Sur une plaque allant au four, recouverte de papier cuisson, disposez les tranches de potimarron. Badigeonnez-les tranches avec le mélange à l'huile d'olive. Enfournez 20 minutes à 180°C.

Egg
Crème fraîche
Parmesan (grated)

Step 4

Pendant ce temps, dans un bol, mélangez : les œufs, la crème et la moitié du parmesan râpé. Salez et poivrez.

Step 5

Au bout de 20 minutes, sortez le potimarron du four. Disposez les tranches dans un plat à gratin* (le nôtre fait 25 x 20 cm). Versez le mélange œufs / crème par-dessus. *Consultez nos astuces pour cette étape

Step 6

Parsemez de thym, s'il vous en reste et du reste de parmesan râpé. Enfournez 20 à 25 minutes à 180°C.

Step 7

Une fois bien doré et gratiné, sortez le plat du four. Servez le gratin de potimarron au parmesan dans une assiette avec une salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

😋 Gourmet tipAurélie

Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'agrémenter le gratin de champignons poêlés, d'oignons émincés & de lardons selon vos préférences.

- Aurélie, Food Editor

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

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Energy717 cal.
Fat59 g
Carbohydrates34 g
Protein26 g
Fiber5 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Gratin de potimarron au parmesan" contains 717 Energy, 59 g of Fat, 34 g of Carbohydrates, 26 g of Protein, 5 g of Fiber.

Price per portion

$$$
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Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreA+ Green-score
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C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A+ Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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