Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Rôti de bœuf, potimarron & châtaignes

18 reviews

Vous serez comme chez mamie avec ce délicieux rôti de bœuf !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
A Nutri-scoreC Eco-score
3.7k

23 minutes

Prep time

35 minutes

Cook time

443 cal.

Per serving

Utensil

Oven

recipe

Red kuri squash (potimarron)

Step 1

Préchauffez le four à 210°C. Coupez le potimarron en deux, évidez-le et coupez-le en quartiers assez fins.

Potato

Step 2

Épluchez les pommes de terre, puis coupez-les en six ou en huit selon leur taille.

Butter (unsalted)
Garlic
Thyme (dried)

Step 3

Dans un bol, mélangez : le beurre fondu avec l'ail râpé, le thym, du sel, du poivre et un filet d'huile d'olive.

Beef (roast)

Step 4

Sur une plaque recouverte de papier cuisson, déposez les pommes de terre*, les quartiers de potimarron et le rôti. *Consultez nos tips pour cette étape

Beef (roast)

Step 5

Badigeonnez le tout de beurre à l'ail et au thym. Enfournez pour 25 minutes à 210°C (en fonction de la taille du rôti, comptez environ une demie heure par 500g).

Step 6

Sortez la plaque du four et réservez le rôti au chaud, en le recouvrant de papier aluminium.

Chestnuts (cooked and canned)

Step 7

Ajoutez les marrons sur la plaque avec les légumes et enfournez à nouveau pour 10 minutes à 210°C.

Step 8

Sortez les légumes du four et coupez le rôti en tranches.

Step 9

Servez le rôti avec les légumes et arrosez le tout du jus de cuisson. C’est prêt !

Recipe tipCamille C

Faites pré-cuire les pommes de terre quelques minutes à la vapeur, pour des légumes plus tendres.

- Camille C, Créatrice de recettes

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy443 cal.
Fat17 g
Carbohydrates48 g
Protein31 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Rôti de bœuf, potimarron & châtaignes" contains 443 Energy, 17 g of Fat, 48 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
18 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Rôti de bœuf, potimarron & châtaignes