Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Pavés de rumsteck, frites de carottes & sauce ail et fines herbes

345 reviews

Un grand classique de la cuisine de bistrot en version à-la-maison !

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreD Green-score
Share iOS
Heart10k
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

34 minutesCook time

Calories

471 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan, Oven, Pot (small)

recipe

Carrots (fresh)

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Épluchez puis coupez les carottes en bâtonnets fins.

Smoked paprika

Step 2

Sur une plaque recouverte de papier cuisson, disposez les frites de carottes. Badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive, salez, poivrez et assaisonnez-les de paprika fumé, si vous en avez. Mélangez bien, puis enfournez 25 à 30 minutes à 200°C.

Crème fraîche
Boursin cheese (garlic & herb)

Step 3

Pendant ce temps, préparez la sauce ail & fines herbes. Dans une casserole, ajoutez la crème fraîche et le fromage ail & fines herbes. Mélangez et laissez fondre, sur feu doux, jusqu'à obtenir une sauce lisse et onctueuse. Réservez au chaud.

Step 4

Une fois bien cuites et dorées, sortez les frites de carottes du four. Réservez au chaud.

Beef (top round steak)

Step 5

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu vif. Ajoutez le steak et faites-le griller 2 minutes de chaque côté pour une cuisson saignante.

Step 6

Servez les frites de carottes dans une assiette avec le rumsteck au poivre et sa sauce crémeuse ail et fines herbes. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy471 cal.
Fat31 g
Carbohydrates15 g
Protein34 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pavés de rumsteck, frites de carottes & sauce ail et fines herbes" contains 471 Energy, 31 g of Fat, 15 g of Carbohydrates, 34 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreD Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
345 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

You may also like...

Pavés de rumsteck, frites de carottes & sauce ail et fines herbes
Play