Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Oven, Baking dish, Pot (small), Peeler, Stovetop
Step 1
Préchauffez votre four à 220°C. Épluchez puis coupez l'échalote en tranches.
Step 2
Dans un plat allant au four, déposez des morceaux de beurre, ajoutez le rôti, ajoutez du beurre (soit 25g par portion) sur le dessus ainsi que les tranches d'échalote, salez et poivrez généreusement. Enfournez pendant 20 minutes.
Step 3
Pendant ce temps, épluchez les pommes de terre et coupez-les en petits dés. Faites-les cuire 15 minutes dans une casserole d'eau bouillante.
Step 4
A mi-cuisson, sortez le rôti du four et arrosez-le avec son jus puis enfournez-le à nouveau (en fonction de la taille du rôti, comptez environ une demie heure par 500g).
Step 5
Une fois la cuisson des pommes de terre écoulée, égouttez-les et ajoutez-les dans un récipient.
Step 6
Ajoutez le lait et le beurre (soit 20g par personne), salez et poivrez. Écrasez le tout jusqu'à former une purée de la consistance souhaitée. Gardez votre purée au chaud.
Step 7
Sortez le rôti du four et ôtez les ficelles.
Step 8
Coupez-le en tranches à l'aide d'un bon couteau.
Step 9
Servez avec la purée, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 728 cal. |
Fat | 43 g |
Carbohydrates | 51 g |
Protein | 40 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Rôti de bœuf & purée" contains 728 Energy, 43 g of Fat, 51 g of Carbohydrates, 40 g of Protein, 5 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...