Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Bavette & haricots verts

173 reviews

Elle est belle cette bavette !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreC Eco-score
39.2k

4 minutes

Prep time

16 minutes

Cook time

471 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Green beans (fresh)

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les haricots verts 10 à 12 minutes (4 à 5 minutes, si vous utilisez des haricots surgelés).

Shallot

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis émincez finement les échalotes.

Butter (unsalted)

Step 3

Faites fondre la moitié du beurre dans une poêle chaude, sur feu moyen. Ajoutes les échalotes et faites-les revenir 2 minutes, en remuant.

Flank steak

Step 4

Une fois les échalotes légèrement dorées, ajoutez le reste du beurre et faites le fondre, en remuant. Ajoutez la bavette et faites-la revenir 1 minute sur chaque face, en la nappant de beurre, pour une cuisson saignante. Salez et poivrez. Réservez hors du feu.

Step 5

Déglacez la poêle avec un petit fond d'eau pour faire du jus et mélangez. Rajoutez la bavette dans la poêle et nappez-la de jus.

Step 6

En fin de cuisson, égouttez les haricots verts.

Step 7

Coupez la viande en tranches.

Step 8

Servez la bavette au beurre d'échalote dans une assiette avec les haricots verts. Ajoutez du riz ou des pommes de terre vapeur et re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy471 cal.
Fat27 g
Carbohydrates9 g
Protein44 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Bavette & haricots verts" contains 471 Energy, 27 g of Fat, 9 g of Carbohydrates, 44 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreC Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
173 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Bavette & haricots verts