Oops! 😱
This recipe hasn't been translated into English yet...

Risotto bianco

89 reviews

Le risotto le plus basique qui soit et peut-être le meilleur !

Coline
Coline
24.2k
$$$
Easy
B Nutri-scoreC Eco-score

4 minutes

Prep time

20 minutes

Cook time

520 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Baking dish, Oven, Frying pan

recipe

Vegetable bouillon (cube)

Step 1

Faites bouillir 25cl d'eau par personne et y dissoudre le bouillon de légumes.

Shallot

Step 2

Pendant ce temps, épluchez et hachez les échalotes.

Hazelnuts

Step 3

Concassez les noisettes grossièrement et faites-les torréfier au four pendant 4 min à 220°C ou à la poêle à feu vif pendant 3 min tout en remuant.

White wine
Shallot
Arborio rice

Step 4

Dans une poêle ou une casserole, ajoutez les échalotes avec une noisette de beurre. Faites-les revenir 1 minute avant d'ajouter le riz. Ajoutez le vin et laissez cuire jusqu'à absorption.

Vegetable bouillon (cube)

Step 5

Quand le bouillon est prêt, ajoutez une louche de bouillon. Laissez le bouillon s'évaporer puis rajoutez ensuite une nouvelle louche.

Step 6

Parmesan (grated)

Step 7

Ajoutez le parmesan et une noisette de beurre, salez, poivrez et mélangez.

Step 8

Servez, ajoutez du parmesan râpé, les noisettes concassées et un filet d'huile d'olive. Salez, poivrez, c'est prêt !

Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy520 cal.
Fat24 g
Carbohydrates59 g
Protein13 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto bianco" contains 520 Energy, 24 g of Fat, 59 g of Carbohydrates, 13 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
89 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Risotto bianco