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Risotto aux morilles & mascarpone

30 reviews

Le risotto le plus chic de notre répertoire !

Camille C.
Camille C.
$$$
Easy
C Nutri-scoreC Eco-score
9.6k

6 minutes

Prep time

25 minutes

Cook time

504 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan, Grater

recipe

Morels (dried)

Step 1

Réhydratez les morilles. Plongez-les dans un grand bol d’eau chaude durant 15 min. Essorez-les et réservez-les.

Vegetable bouillon (cube)

Step 2

Faites bouillir 25cl d'eau par personne et y dissoudre le bouillon de légumes.

Shallot

Step 3

Épluchez et hachez les échalotes. Gardez-en une petite partie pour la cuisson des morilles.

Shallot

Step 4

Dans une casserole, faites fondre une noisette de beurre et ajoutez les échalotes. Faites-les revenir 1 minute à feu vif.

Arborio rice
White wine

Step 5

Ajouter le riz dans la casserole et remuez. Ajoutez le vin et laissez cuire jusqu'à absorption.

Step 6

Ajoutez 1 louche de bouillon. Laissez le bouillon s'évaporer puis rajoutez ensuite une nouvelle louche. Faites de même jusqu'à ce qu'il n'y ai plus de bouillon de légumes. Au bout de 18/20 minutes, le riz doit être cuit.

Shallot
Morels (dried)

Step 7

En parallèle, faites chauffer une noix de beurre dans une poêle. Ajoutez les morilles et les échalotes et laissez cuire sur feu moyen pendant 4 à 5 minutes.

White wine

Step 8

S'il vous en reste, ajoutez un filet de vin blanc dans la poêle. Laissez cuire encore 2 minutes le temps que le vin blanc s'évapore.

Parmesan (grated)
Mascarpone

Step 9

Une fois le riz cuit, ajoutez le mascarpone et le parmesan. Ré-assaisonnez selon vos goûts et mélangez le tout.

Step 10

Servir le risotto avec les morilles. Ajoutez un filet d'huile d'olive et du parmesan, salez, poivrez. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy504 cal.
Fat21 g
Carbohydrates62 g
Protein13 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto aux morilles & mascarpone" contains 504 Energy, 21 g of Fat, 62 g of Carbohydrates, 13 g of Protein, 4 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

C Nutri-scoreC Eco-score

C Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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