Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Qui dit raclette, dit charcuterie, nul doute que votre soirée sera placée sous le signe de la gourmandise !
Stovetop, Pot (small)
Step 1
Plongez les pommes de terre dans un grand volume d'eau froide. Portez à ébullition puis baissez le feu et laissez cuire 35 à 45 minutes. Plantez un couteau pour vérifier la cuisson, il doit entrer et sortir facilement.
Step 2
Préparez votre assiette de fromage & charcuterie. Faites griller les tranches de bacon sur le grill de l'appareil à raclette ou à la poêle.
Step 3
En parallèle, faites fondre et griller les tranches de fromage à l'aide d'un appareil à raclette.* Surveillez la cuisson du bacon et du fromage. *Consultez nos tips pour cette étape
Step 4
Une fois le fromage bien fondu, servez-le avec les pommes de terre chaudes, les tranches de jambon, le bacon grillé et quelques cornichons.
Si vous n'avez pas d'appareil à raclette, placez le fromage au four à 200°C en position grill pendant 5 minutes dans un plat à gratin.
- Camille C, Créatrice de recettes
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 1141 cal. |
Fat | 67 g |
Carbohydrates | 50 g |
Protein | 89 g |
Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Raclette, jambon & bacon fumé" contains 1141 Energy, 67 g of Fat, 50 g of Carbohydrates, 89 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
D Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...