Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Un mélange inédit qui ravira vos papilles !
Make sure you have...
Oven, Stovetop, Frying pan
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Dans un plat allant au four, ajoutez un bon filet d'huile d'olive puis le poulet. Salez et poivrez.
Step 2
Fourrez le poulet avec 4 gousses d'ail (quantité pour 1 poulet).
Step 3
Ajouter le beurre coupé en morceaux sur le poulet. Enfournez 1h à 200°C (en fonction de la taille du poulet, comptez environ une demie heure par 500g).
Step 4
Arrosez le poulet avec son jus à mi-cuisson.
Step 5
Lavez puis émincez finement les champignons.
Step 6
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les champignons. Salez, poivrez, puis ajoutez l'ail râpé et faites-les dorer 4 à 5 minutes.
Step 7
Une fois bien doré et cuit à cœur, sortez le poulet du four. Récupérez le jus de cuisson et réservez le poulet au chaud.
Step 8
Vérifiez la cuisson des champignons. Déglacez avec le vin blanc puis ajoutez le jus de cuisson réservé et la crème fraîche. Laissez mijoter 3 à 4 minutes, sur feux doux.
Step 9
Ajoutez le comté râpé et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes en remuant pour que le fromage fonde.
Step 10
Servez les champignons avec le poulet découpé par-dessus. Nappez-le avec le reste de la sauce aux champignons et comté. Ajoutez quelques feuilles de persil, si vous en avez. C'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 913 cal. |
Fat | 63 g |
Carbohydrates | 7 g |
Protein | 77 g |
Fiber | 3 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Poulet rôti, champignons & crème au comté" contains 913 Energy, 63 g of Fat, 7 g of Carbohydrates, 77 g of Protein, 3 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...