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Poulet rôti, champignons & crème au comté

16 reviews

Un mélange inédit qui ravira vos papilles !

Camille U.
Camille U.
$$$
Easy
B Nutri-scoreC Eco-score
2.6k

8 minutes

Prep time

1 h 13 min

Cook time

913 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Stovetop, Frying pan

recipe

Chicken Label Rouge

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Dans un plat allant au four, ajoutez un bon filet d'huile d'olive puis le poulet. Salez et poivrez.

Garlic

Step 2

Fourrez le poulet avec 4 gousses d'ail (quantité pour 1 poulet).

Butter (unsalted)

Step 3

Ajouter le beurre coupé en morceaux sur le poulet. Enfournez 1h à 200°C (en fonction de la taille du poulet, comptez environ une demie heure par 500g).

Step 4

Arrosez le poulet avec son jus à mi-cuisson.

Organic Baby bella mushrooms

Step 5

Lavez puis émincez finement les champignons.

Garlic

Step 6

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les champignons. Salez, poivrez, puis ajoutez l'ail râpé et faites-les dorer 4 à 5 minutes.

Step 7

Une fois bien doré et cuit à cœur, sortez le poulet du four. Récupérez le jus de cuisson et réservez le poulet au chaud.

White wine
Isigny Crème fraîche PDO

Step 8

Vérifiez la cuisson des champignons. Déglacez avec le vin blanc puis ajoutez le jus de cuisson réservé et la crème fraîche. Laissez mijoter 3 à 4 minutes, sur feux doux.

Comté cheese PDO

Step 9

Ajoutez le comté râpé et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes en remuant pour que le fromage fonde.

Step 10

Servez les champignons avec le poulet découpé par-dessus. Nappez-le avec le reste de la sauce aux champignons et comté. Ajoutez quelques feuilles de persil, si vous en avez. C'est prêt !

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy913 cal.
Fat63 g
Carbohydrates7 g
Protein77 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Poulet rôti, champignons & crème au comté" contains 913 Energy, 63 g of Fat, 7 g of Carbohydrates, 77 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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Poulet rôti, champignons & crème au comté