Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Pommes de terre au four & rôti de porc

Be the first to review

Revenons à la base : des pommes de terre, du fromage & du rôti de porc tranché !

Camille C.
Camille C.
Very easy
B Nutri-scoreB Eco-score

13 minutes

Prep time

45 minutes

Cook time

398 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Oven, Stovetop, Frying pan

recipe

Potatoes (baked/mashed)

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Lavez puis disposez les pommes de terre dans un plat allant au four. Piquez-les à l'aide d'une fourchette, puis badigeonnez-les d'un filet d'huile d'olive. Salez, poivrez, puis enfournez 40 minutes, en les retournant à mi-cuisson.

Yellow onion

Step 2

Pendant ce temps, épluchez puis coupez les oignons en lamelles.

Step 3

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons. Salez, poivrez et faites-les revenir 7 à 8 minutes.

Reblochon cheese

Step 4

En parallèle, coupez le reblochon en tranches fines.

Roast pork (slices)

Step 5

Coupez les tranches de rôti de porc en deux.

Crème fraîche

Step 6

Une fois les pommes de terre cuites à cœur, sortez-les du four. Coupez-les en deux dans le sens de la longueur, puis garnissez-les en ajoutant : la crème fraîche, les oignons caramélisés et le reblochon. Poivrez puis enfournez à nouveau 5 minutes à 180°C.

Step 7

Une fois le fromage fondu, sortez les pommes de terre du four et ajoutez les tranches de rôti de porc.

Spring mix lettuce

Step 8

Servez les pommes de terre au four & rôti de porc dans une assiette avec la salade verte assaisonnée selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy398 cal.
Fat21 g
Carbohydrates33 g
Protein18 g
Fiber4 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pommes de terre au four & rôti de porc" contains 398 Energy, 21 g of Fat, 33 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 4 g of Fiber.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Pommes de terre au four & rôti de porc