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Gratin de pommes de terre, jambon & raclette

358 reviews

Quoi de plus gourmand qu'un gratin de pommes de terre à la raclette ?

Camille U.
Camille U.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreA Green-score
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Heart16.9k
Prep Time

18 minutesPrep time

Cooking Pot

36 minutesCook time

Calories

880 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan, Oven

recipe

Potato

Step 1

Préchauffez le four à 200°C. Épluchez les pommes de terre, puis coupez-les en rondelles fines.

Step 2

Dans une casserole d’eau bouillante salée, ajoutez les pommes de terre. Faites-les cuire 10 minutes, sur feu moyen.

Yellow onion

Step 3

Pendant ce temps, épluchez puis émincez les oignons.

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les oignons et faites-les revenir 4 à 5 minutes. Salez et poivrez.

Ham (deli slices)

Step 5

Roulez puis coupez les tranches de jambon en lamelles fines.

Step 6

Vérifiez la cuisson des pommes de terre, puis égouttez-les.

Heavy cream
Raclette cheese

Step 7

Beurrez un plat allant au four (le nôtre fait 24 x 17 cm). Ajoutez une première couche de pommes de terre. Salez, poivrez puis ajoutez une couche d'oignons, de lamelles de jambon, de crème et de fromage à raclette. Répétez l’opération jusqu'à épuisement des ingrédients, en terminant par le fromage à raclette. Enfournez 25 minutes à 200°C.

Step 8

Une fois le gratin bien doré et le fromage fondu, sortez le plat du four. Servez-le accompagné d'une salade verte assaisonnée selon vos goûts, c'est prêt !

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

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Energy880 cal.
Fat54 g
Carbohydrates55 g
Protein47 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Gratin de pommes de terre, jambon & raclette" contains 880 Energy, 54 g of Fat, 55 g of Carbohydrates, 47 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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